Egyszerűen elkészíthető filléres karton játékok

Amikor még egészen kicsi volt, készítettem a fiamnak egy karton irányítópultot, amiben különböző samponos, mosószeres kupakok és tetők voltak az irányítógombok. Imádta, a mai napig emlegeti. Őszintén szólva én is imádom a karton dolgokat, teljesen kikapcsol, bármit is készítek a papírdobozokból.

Készítettem már kartonból roncsderbi pályát, gitárt, cipőfűzős játékot, parkolós polcot és laptopot.

A gitárhoz egy fél napra és egy egész nagy OBI-s doboz anyagmennyiségére volt szükségem. Az elején bénáztam (a ragasztópisztoly a lapok összeragasztására nem alkalmas) de aztán egészen ráéreztem, menet közben derült ki, hogyan is lehet tartóssá tenni a vázszerkezetet. (Ezt külön kérésre szívesen elmondom valamelyik fórumon. )A húrokat félbevágott boros dugók tartják el a törzstől, ha jól meghúzzuk egészen szép hangja van! A gitár menő lett.

A cipőfűzőt szeretjük fűzögetni, a roncsderbi pálya pedig folyamatosan derkorálható és remekül játszható. A polc régóta tervben volt, nemrég álltam neki, és bár az elején nem tudtam mit akarok, erre a konstrukcióra igazán büszke vagyok.

Az egész bejegyzés lényege annyi, hogy bár nem tartósak a karton dolgok, sokáig játszható játékokat lehet készíteni belőlük, tényleg fillérekből. A farsangi jelmez is kartonból készül majd, ha minden jól megy, hamarosan megmutatom a kombájn kosztümünket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights