Nati dínót faragott

Laza nyári program gyanánt Nati bejelentkezett a Faművelőkhöz egy kis fafaragásra. Nem túlzás azt állítanom, hogy el volt ragadtatva, menet közben olyan üzeneteket küldött, hogy „imádomm”, és többször leírta, hogy nagyon élvezi. Persze, hogy én is szívesen kipróbálnám, hamarosan találok időpontot magamnak. A műhelymunka a 15. kerületben van és nagy meglepetésemre Nati volt az egyetlen kisgyermekes anyuka. Részt vett viszont egy bábszínész is, ami tök menő. A Workshop 9 -16 óráig tart, tehát rá kell szánni az időt. De nézzük Nati kis élménybeszámolóját:

Sok mindent nem gondoltam volna az anyaság előtt, többek között ilyen az is, hogy majd egész napos fafaragó workshopra fogok menni önszántamból. De hiába, aki beszerzett már 3-5-10-15… faállatnál többet, az szerintem tudja, érti a motivációmat. Beszippant ez az egész, mindig újabb formák és színek, mindig keresni a legtökéletesebb, a hozzánk leginkább passzoló stílusú gorillát, kutyát, cicát, borzot, szarvast.. Végtelen a lista, és milyen jó is lenne, ha mi magunk otthon olyat tudnánk alkotni, amilyet szeretnénk? Ebben nyújtanak segítséget a Faművelők, Kristóf és Hunor, akik különféle tematikájú, fafaragáshoz kapcsolódó workshopokon igyekeznek megtanítani a fafaragás alapjait. 

A helyszín egy műhely, légkondival, mászkáló kutyával, barátságos hangulattal – de kutyát nem fotóztam csak dínót..

A “Faállat 1.”-en vettem részt, ami rövid bemutatkozással indult, majd beszéltünk picit a különböző faanyagokról, beszerzésről, tárolásról, aztán hamar el is kezdtünk rajzolni és kivágni az állatformákat. Vannak előre elkészített sablonok, szuper bálna és medve van például, de bármit lehet helyben is rajzolni, én az utóbbi utat választottam.

Felskicceltem egy diplodocus-brontosaurus tengelyen mozgó valamit, ami végül egészen aranyosra sikeredett. Kivágtuk, faragtuk, csiszoltuk, festettük és a végén olajoztuk az állatokat. A senior faragóktól lehetett mindig segítséget kérni, szóval hiába tört le egy-egy fül, vagy faragtunk rossz irányba, mindent meg tudtak menteni nekünk.

Üres kézzel érkeztem, és az alábbi dínóval távoztam. Valamint azzal a szándékkal, hogy itthon folytatom a faragást. Szóval szerintem ezt kimaxoltam. Ja, és azt még nem is mondtam, hogy a férjem vezetékneve Faragó.. véletlen?! 🙂

Faművelők workshop

A Faművelőkkel készített interjút itt olvashatod: Öt Kérdés Interjú – Faművelők

Up!
Verified by MonsterInsights