Fák, tereptárgyak nem csak fából

Pár nappal ezelőtt sikerült beletenyerelnem egy témába, amikor megosztottam egy képet az Instagram oldalunkon. A képen két fa és egy bokor szerepel, nem túl dinamikus beállításban. A megjelenés után bejelentkezett Judit, és megszületett ez a „Hold my beer” anyag. Mert kiderült, hogy Judit szenvedélyesen gyűjti a fákat.


Szeretek mindent, ami fajáték. Igazán nagy gyűjtőnek 3 tekintetben tartom magam: Ostheimer, fák és a tudás maga.

Nagyon szeretem az Ostheimer stílusát, ugyanakkor igyekszem kordában tartani a készletünket (hellyel-közzel vállalható a mennyiség 😁), a fák kicsit ingoványosabb terep, abból azért indokolatlanul, de nem kritikusan sok van. Ezek nyíltan az enyémek. Régebben gyakran kerültek játékba is, ma már inkább polcdíszek. Sokszor eszembe jut, milyen sok időt és energiát fordítottam a vadászatukra. Közben pedig az életben is rendkívül közel állnak hozzám a növények, így nem csoda, hogy ezek a szívem csücske.

A teljesség igénye nélkül megmutatom nektek, milyen csodás növényeket készítenek az európai és orosz készítők. Az Ostheimer, Holztiger, Brin d’Ours aránylag könnyebben beszerezhetők, a hazai készítők is rendszeresen alkotnak fákat, az Eric&Albert fái sem lehetetlenek, az Atelier des Peupliers (ADP) esetén legalább fél éves a várólista, ha fogadják a rendelést, míg az orosz készítők munkáitól (Gnezdo, Green Taiga, Mikheev, Yalik) egyenlőre nagyon messze kerültünk. 😞

Ezeknek a játékoknak gyakran igen magas az ára. Vannak sokkal pénztárcabarátabb lehetőségek is. A Papoose Toys készít fa és gyapjú keverékéből fákat. Hasonlókat ti magatok is gyárthattok. Filcből a bauspiel is készít fákat, szabásmintát a Pintereseten vagy az etsyn annyit találtok, hogy választani sem tudtok majd.
Használjatok bátran filcet, gyapjút, kartont akár. Pamutkendőket, diy természetes alapanyagokkal festett tetra pelenkákat. Gyűjtsetek ágakat, terméseket (figyeljetek rá, hogy ne legyenek rajtuk élősködők vagy penész). Tényleg ezer lehetőség rejlik a természetben és a DIY megoldások is zseniálisak.

De azért mutatom, mik vannak nekem.

Holztiger, Adp, Diófa műhely, GmJ diy, Gnezdo, Davidwoods. A piros gomba hobbiboltos a másik 2 Fakaland, Bokrok Mikheev és Gnezdo meg egy picit az Ostheimer látszik bal oldalon.
Bumbu Toys, Yalik, Gnezdo ADP, a tereplap Roowoods Etsyről
Ostheimer a pálma, a nagy kaktusz Lissner, a két kisebb Green Taiga
Gnezdo, Ostheimer, Mikheev a bokor ága, diy a tereplap az ágas es a kék fa és a bokor Juharka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights