David Litchfield – Nagypapa titkos óriása, Fények a Csoda-sziklán

Tusai Betti könyvajánlójában két könyvet mutat be. Az első, a Fények a Csoda-sziklán, a másik a Nagypapa titkos óriása. Mindkét könyvet négy éves kortól ajánlja!


David Litchfield brit illusztrátor munkáit az Álomgyár Kiadó hozta el hozzánk, ezekből talán már ismeritek A mackó és a zongora című három részes sorozatot (ha nem, érdemes pótolni 😉 ). Az idén két újabb megható, szemet gyönyörködtető képekkel elmesélt történet jelent meg, ezúttal emberi szereplőkkel.

A Fények a Csoda-sziklán borítója és fülszövege azonnal megragadott, de először nem tudtam, milyen jellegű könyvre számítsak. Amikor kezembe vettem, és kinyitottam, egy gyönyörű színekkel megfestett, álomszerű képeskönyv, és egy megható életmese bontakozott ki előttem. Hanna imád minden űrutazással kapcsolatos dolgot, és legnagyobb álma, hogy találkozzon a csillagok lényeivel. Zseblámpájával gyakran kiment a Csoda-sziklához, ahol a csillagokat csodálva próbált jelezni az égbe. Egy nap leszállt hozzá egy UFO, és utazójával rögtön összebarátkoztak. Bár a szüleire gondolva nem ment vele, de egész életében újra és újra visszatért a sziklához, ahonnan a csillagokba vágyódott.

A végét nem árulom el, de párás szemekkel olvasom minden alkalommal.

Az érzelemdús mesét sokszor nem is szöveg, hanem a képek képregényszerű sorozata meséli el, de ilyen illusztráció mellett a szavak másodlagosak is. Hálás vagyok, hogy olvashattam, és sokszor visszatérünk hozzá a kislányommal. Szeretettel ajánlom négyéves kortól.

A Nagypapa titkos óriása című könyv bemutatóját az Aranytulipán Mesetár könyvböngészde oldalán olvashatod el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights