Öt kérdés – Dadu kiskertész csomag

Az idei év egyik újdonsága a Dadu kiskertész csomagja. A méltán népszerű játék lényege, hogy kis alapokba „ültethetjük” a kertek és a rétek ékeit, az élethű és művészien festett zöldségeket és virágokat együtt eleveníthetjük meg a közöttük élő állatvilág figuráival.

Mi inspirálta az ötletet?

Ha dadusan nézzük a dolgot, akkor a mese egy hűvös, koratavaszi napról:

„Dadu úgy tervezte, hogy ma egész nap kint fog tevékenykedni. Reggel az ablakból visszamosolygott elégedetten a napocskára, felvette a kertészgatyót és a gumicsizmát, kért egy szelet kenyeret a tarisznyájába, mert úgy hallotta, hogy az kell az ilyen dolgokhoz, a fészerből magához vette a gereblyét és már ott topogott a kerti csapnál, éppen nyúlt a locsolókannához, amikor úgy elkezdett dideregni meg vacogni, meg még cidrizni is, hogy fáztunk ránézni. Jó, hát kicsit mondogatta, hogy csak azért vágta zsebre a kezét mert keresi a kavicsot, amit tegnap talált, meg hogy ő ugyan nem fáááázik, de azért rögtön berohant, amikor mondtuk neki, hogy a Bikfic is bent van. És hogy ne legyen nyafogás, hát inkább behoztuk a kertet virágostul-gombástul-gilisztástul a gyerekszobába.”

Sokszor kanyarítunk egy kis történetet a játékainkhoz, az első kiskertész csomagot ezzel a szöveggel mutattuk meg a csoportunkban.


A felnőttesebb válasz pedig az, hogy elég régen gondolkoztunk már valami olyan játékon, ami mindig tovább fejleszthető. A nyílt végű játékok minket nem csak abból a szempontból izgatnak, hogy a legtöbb dadut olyannak tervezzük, hogy a kreativitást és fantáziát használva-fejlesztve sokáig legyen érdekes egy játékunk a gyereknek, aki majd a gazdája lesz, hanem mi magunk is játékként éljük meg a munkánkat.

Az a legizgalmasabb számunkra, ha olyan dadut sikerül kitalálnunk, ami kész van, de mégsincs befejezve; amiben benne vannak a továbbgondolás, fejlesztés lehetőségei nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk is.

Amikor kitaláltuk, hogy hogyan is “működjön” a kiskertész, hogy az ültetőgödrökben lehessen cserélgetni a virágokat, akkor tényleg valami olyasmit éreztünk, mint amikor tavasszal egy kert elkezd életre kelni. Azóta is zsongunk mi is, jönnek egymás után az ötletek, és nagyon élvezzük az egészet. 🙂

Milyen ültetni valók szerepelnek a palettátokon?

Eleinte különböző virágok és gombák voltak, most már konyhakertészkedik is a Dadu – lehet ültetni különböző zöldségeket, salátát, paprikát, paradicsomot -, és ahogy melegszik az idő, felfedezték a kertünket a méhecskék, lepkék, csigák, és ki tudja milyen látogatóink érkeznek még. Reméljük a szél is besegít nekünk, hozza magával az új növénykék magvait.

Sikeres újdonságnak tűnik, milyen a fogadtatása a közönség körében?

Röviden: csodálatos! Ettől persze még lelkesebbek vagyunk 🙂

Milyen speciális ültetnivalókat terveztek még? És esetleg milyen „ágyat”?

Könnyű dolgunk van: itt a tavasz, csak szétnézünk a kertben, erdőn, mezőn, és újabb és újabb ültetnivalókat látunk magunk körül, nekünk csak dadusítani kell őket 🙂 Ez tényleg nekünk lett kitalálva; mi soha nem dolgozunk sablonnal, minden dadu egyedi, és a kiskertész ültetnivalókkal aztán tényleg tobzódhatunk.


Az első megrendeléseknél húsvétra még mi raktuk össze a csomagokat, de azóta készen lett a webshopunk és ez a kiskertésznek is jól jött, hiszen most már könnyen összeállíthat mindenki magának kedve szerinti csomagot. Vannak különböző méretű és színű dombok, és az ültetnivalókból is úgy lehet válogatni, mint egy kertészetben. Így akár egészen változatos kerteket lehet összeszedni; ha valaki mondjuk pipacs és írisz közé szeretne karalábét ültetni, vagy akár ugyanabba a gödörbe egy pitypangot méhecskével és egy szamócát, a szomszédban uborkával, megtalálja a hozzávalókat. És persze továbbra is nyitottak vagyunk a spéci megrendelésekre is, nekünk például lehet, hogy nem jutott volna az eszünkbe két mormotát elszállásolni a dombok alatt a téli álom idejére, de jött ez a kívánság és mi nagyon élveztünk teljesíteni 🙂

Tervezetik megtartani a terméket egész évben?

A saját kertünkben is állandóan felfedezünk valamit, hiszen nem csak a kirobbanó tavasz kápráztat el a csodáival, minden időszakban előbújnak újabb izgalmas szépségek, így biztos, hogy nem maradunk inspiráció nélkül 🙂 És reméljük egyre több kiskertész lesz a gyerekek – és felnőttek – közt, mert mi nagyon szeretnénk folytatni.


Tudjuk, hogy sok olyan játékunk van, amit nem engedhet meg magának mindenki, és ez nem jó érzés. De ezt a kiskertész játékot el lehet kezdeni egy nagyon pici dombbal és egy-két virággal, és ha tetszik a gyereknek, akár apránként lehet később bővíteni.

A Dadu elérhetőségei

Weboldal: dadu.hu

Kattints ha érdekel a Facebook csoport

Instagram: Dadu Instagram

Itt lájkolhatod őket: Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights