Vélemény – Bumbu Toys Car3 és Hidak

Nagyon szeretem a fa autókat (bár kevés van), mert különlegesek és még mindig szeret velük játszani a kisfiam. A legutóbbi BumbuToys rendelésből (képnézegető itt) beszereztem hát egy CAR3 nevű piros cadillac szerű autót. Nagyon vártam, hogy megérkezzen, a Manufás járművek óta nem szereztünk be egyetlen darab fa járgányt sem (egy kis használt fakamion kivételével), már-már azt gondoltam, hogy a Matchbox lassan, de biztosan kiszorítja a fa autókat.

Örömmel jelentem, hogy a fiam imádja a piros cadillacjét (BumbuToys Car 3), tehát ezzel elégedett vagyok. Az autóval magával annyira nem. Bár masszív, mégis jóval könnyebb, mint amire számítottam, juharból készült. A mérete tökéletes, a kerekei viszont kicsit zajosak. A fakorongok fémszegecsekkel vannak rögzítve az autótesthez, így csörögnek. Mindettől függetlenül jól gurul, de tény, hogy a kerekeken dolgozhatnának kicsit.

A CAR3 színe élénk piros, mindenhol jól fed a festék, kifejezetten tetszetős darab. A kerekek fehér festést kaptak (a gyártó minden modelljének fehér a kereke) ezeken nem tökéletes a fedés. Az autó méretei: 14,5 centi hosszú, 6 centi széles és 3,5 centi magas. Az ára 14,91 euró.

(Tudom, hogy nem lehet minden fa autót a Manufához hasonlítani, ezért rendeltem egy régóta vágyott Candylab autót és egy Plan Toys kis kamiont egy holland webshopból akciósan, ha megérkeznek írok!)

Bumbu Toys Hidak

Sokan mondják, hogy a szivárvány ívek remekül működnek hídként is. Akik ezt mondják, nem próbálták még a lapos íveket, amikről az autó le is tud gurulni, nem csak becsattanni a parkettába. Betettem egy Grimm’s szivárvány ívet az összehasonlítás végett.

A hidak színe nagyon szép, szeretem, ahogy keverik a natúr fát a festettel. Bumbuék ezt nagyon tudják, tényleg!


Az ívek elég szélesek, hivatalosan nem, de gyakorlatilag valamivel szélesebbek, mint a Grimms szivárvány ívei, bár itt van egy kis csalás, a BumbuToys ragasztott ívekkel dolgozik, a hídon legalábbis biztosan. Az ívek vége srégen levágott, így jól tudnak kapaszkodni egymásba.

bumbu toys

Imádom a tapintását, a natúr ív bolyhosabb, a festett érdesebb.

A Hidak öt ívből áll, a leghosszabb eleme 36 centi, az ívek 6 centi szélesek és az egész 8 centi magas. Az ára 36,23 euró.

Olyan jópofa, amikor a fa erezte passzol a belőle készült tárgy formavilágához. Az alsó hídelemnél ez szépen kijött.

Lábjegyzet-kosz

Említettem, hogy a fiam nagyon megszerette az autót, így miközben én gyanútlanul dolgoztam, apával kivitték a kertbe. Nyilván összekoszolódott, nem baj, megesik az ilyen, megy az „ez játék, neki vettük, játsszon vele!” mantra, de azért majd megpróbálom valahogy letisztítani. Mindenképpen írok majd a műveletről, mert a fajátékok tisztítása kész idegbaj. (Ha érdekel, hogy érdemes tisztítani a fajátékokat, olvasd el: Fajátékok tisztítása – Mit mivel?

Up!
Verified by MonsterInsights