Bemutatkoznak a Manufa új járművei

Ki merem jelenteni, hogy Manufa rajongó vagyok. Mindig meglepnek bennünket, lelkes vásárlókat valami újdonsággal, ami soha nem túlzó vagy erőltetett, mindig pont olyan, amire szükségünk van. Itt van például a zsebtraktor! Nyilvánvaló, hogy mindenkinek szüksége van egy zsebtraktorra! Nézzük mi szerepel még az újdonságok között.

Milyen új verdákkal bővült a termékpalettátok?

Évente egy-két új modell kerül bemutatásra, persze ennél többet tervezünk, de elég szigorúak vagyunk magunkkal szemben. Az alapelv egyszerű: csak olyat adunk ki a kezünkből, ami nekünk is tetszik.
Idén már beilleszkedett a gyártásba a motorkerékpár és nem olyan régen debütált két teherautónk, valamint a „zsebtraktor”becenéven futó legkisebb járgányunk. Mindezek mellett a régebbi modellekkel is foglalkozunk, kisebb módosításokon ők is átesnek időnként, leginkább abba az irányba, hogy minél masszívabbak legyenek.

Ezekkel együtt hogy hányféle járművet készítetek?

Jelenleg olyan 40 körüli a különböző modellek száma, ha az alkategóriákat nem számoljuk. Ez nem kevés, éppen ezért időnként felülvizsgáljuk a palettánkat és ha kell kivonunk bizonyos modelleket, vagy akár modellcsoportokat is. Kétszemélyes vállalkozásként nagy az elaprózódás veszélye, nem is tudjuk azt megtenni, hogy minden modellünkből folyamatos készletünk legyen. Az új modellek bevezetésénél a legfőbb szempont, ami a vevői igényeket, a tetszési indexünket és még sok minden mást felülír, hogy ugyanazokkal a munkafázisokkal el tudjuk készíteni őket, mint a régebbieket. A rendelkezésünkre álló eszközökhöz, gépekhez és a tudásunkhoz kell szabnunk mindent – különben döcögőssé válik és a végén szétesik a gördülékeny műhelymunka. Ez persze minden vállalkozásra igaz.

A zsebtraktort mi hívta életre? Lesznek kiegészítői is?

Az ötlet és maga az alkotás egy eléggé megfoghatatlan (szerintem nem is kell megfogni, hanem hagyni megtörténni T.) dolog. De ha a gondolat forrását keresném, akkor ezt valahol óvodás korban találnám meg, mert mindenhová kisautóval a zsebemben mentem, mindig vittem magammal az aktuális kedvencem. Igaz, az Matchbox volt de fából is el lehet készíteni egy vállalható méretet. Erre kísérlet a zsebtraktor, de olyan nagy az érdeklődés iránta, hogy úgy véljük, nem lőttünk vele mellé.
Kiegészítői nem lesznek, mert azok már nagyon pici alkatrészeket igényelnének, elveszhetnek, esetleg törhetnének – ilyen irányba nem fogunk menni. Párjaként egy szintén zsebbe való kisautó még szóba jöhet – amint az ötlet szikrája begyújtja az alkotás kazánját!

Igazából, csak most tűnik fel, hogy eddig nem volt teherautó a kínálatban, pedig annyira adja magát. Miért vártunk rá ilyen sokat? 🙂

Mert mindennek megvan a maga ideje, mostanra lett érett ez a gondolat! 🙂 A Manufa a mi személyes elképzeléseink valóságban is létező kivetülése. Persze érnek minket is kívülről hatások, vevők kérései (kukásautó, tűzoltókocsi…) de ha nincs meg az inspiráció, az ihlet, abból mi nem tudunk olyan terméket készíteni – ami nekünk is tetszene. Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, akkor két utat választhatunk. Saját ötleteinket megvalósítjuk (feltétele, hogy legyen ötletünk…) és a közönség elé tárva megmérettetjük őket. Ha nincs ötletünk, de ügyesek vagyunk, akkor bevonjuk a vevőket és elkészítjük, amit kérnek. Mindkét forma nagyon tisztességesen tud működni, de különböző karakterű készítőket találunk a háttérben. Nekünk az első az utunk, ebben tudunk kiteljesedni.


Az alkotásban az időnek semmilyen szerepe nincs, egyszerűen csak megtörténik, amikor eljön az ideje. Lehet, egy vásárló vár rá, de mi azt az időt tökéletesen kitöltjük munkával, tervezgetéssel és a már meglévő modellek gondos elkészítésével – egyensúlyozva a rutinmunka és a kihívások között. Az idő ennek egy észrevétlen kerete számunkra. Lehet, egy kívülállónak ez talán fellengzősnek hangozhat, de az alkotótársakkal, kézművesekkel beszélgetve bizony ez az a lelki háttér, amiből új „termékek” születnek. Erre a háttérre próbálunk vigyázni, hogy sok pozitív meglepetést tudjunk még okozni mindazoknak, akik kedvelik a Manufa járműveket!

A készítőket a Facebook oldalukon követheted: Manufa Facebook oldal

A Manufa legújabb árlistáját itt találod:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights