Bauspiel X építő

Bauspiel sorozatunk harmadik része az X elemekről szól. Ahogy Kriszta is írja, első körben nem hozza lázba az embert, de ha jobban belegondolunk, és beszerzünk hozzá egy kis tuningot, mindjárt máshogy fogunk tekinteni az X-ekre.

Sokáig úgy gondoltam, hogy az X-eket biztosan nem fogom megvásárolni. Mondogattam magamnak, hogy ez nem kell, inkább egy másik Bauspiel játékkal bővítem a készletet. Egyik nap a Természetes játékok csoportban megláttam egy hirdetést, valaki fél csomagot árult. Én voltam a harmadik stoppoló, ami azt jelenti, hogy nagyjából semmi esélyed arra, hogy megvehesd a játékot (kiegészítés: a csoportban van eladásra lehetőség, a leggyorsabb stoppolóé a játék, de ha  meggondolod magad, ilyenkor a soron következőé a lehetőség.) Aztán egyszer csak érkezett az értesítés, hogy én vagyok a soron következő. Ezt jelnek vettem, így lett nekünk is egy fél csomag X építőnk.

Az X -ek mérete: 7 x 7 x 2,5 centi, egy teljes dobozban 48 darab van belőle. A teljes doboz ára 78 500 forint. (Szerencsére már Hat darabot is lehet venni, ennek ára 11 900 forint. – szerk.)

Elsőre egyszerűnek tűnhet,de kiegészítve az akril kockákkal már nem is olyan unalmas. Ha kreatívak vagyunk nemcsak kerítés elemként használhatjuk, bátran kísérletezzünk vele, akár a Grapat mandalákkal kombinálva. A minősége változó, egy-két elem szálkás lehet az x két szárának találkozásánál, de ez a használatát nem befolyásolja.

A fa árnyalata is erősen eltérhet egy-egy darabnál a csomagon belül. Persze ez a natúr faépítőknél, fajátékoknál megszokott jelenség.

Ha akril kockákat vásárolunk hozzá véleményem szerint elég a 20 db-os csomag, de lehet kapni nagyobb, 100 db-os kiszerelést is. Egységesen 2,5×2,5×2,5 méretűek a kockák,sárga, narancs, piros, rózsaszín, kék és zöld színűek. Áruk 13 500 forint + postaköltség a magyar webshopban.

Bauspiel játékokat két magyar webshopban is lehet kapni. A Földlakó Játéktár és a Mamami Bolt is árul bontott készleteket.

A színes kockák is gyönyörűen átengedik a fényt., az építésen kívül nálunk a gyerekek szeretik pakolgatni, főzőcskézni velük. Ez meg is látszik rajtuk sajnos, könnyen karcolódnak. Természetesen, ha nagy becsben tartjuk őket, a dobozában és rendeltetésszerűen használjuk, kicsi az esélye efféle amortizációnak. 🙂 

Olvasd el a többi Bauspiel cikket is!

Bauspiel Tündérablak

Bauspiel Színes út

Up!
Verified by MonsterInsights