Bauspiel Színes út építő

Bauspiel

Van az a fényjáték, amit nem a színes akril üvegen átszűrődő fény vetít a falra, hanem a bezúduló sugarak kristálycsillogásos vetődése képez. A Bauspiel sorozat következő részében a négyméteres Köves útról ír Kriszta, aki vendégíróként a házi Bauspiel élményszakértőnk.

Nem sokkal azután, hogy megérkeztek hozzánk a Tündérablakok, új Bauspiel játékokkal bővült a forgalmazó webshop kínálata.  Az előző beszerzéskor jó is partnernek bizonyult ismerős anyukával elhatároztuk, hogy nem szabunk gátat a márka iránti lelkesedésünknek, szintén felezve megrendeltünk a Köves út építőt.

Március 10-től kis darabszámban is elérhetőek a Bauspiel termékek a Földlakó webshopban és a Mamami webshopban is!

A 45 darabos készlet, 40 darab színes, akril köves téglalap alakú építőt tartalmaz, a fennmaradó öt darab pedig kő nélküli. Az öt darab követ nem tartalmazó elemet talán kihagynám a dobozból, ezeknek funkciója nem érvényesül annyira.

Update! A Színes út építő és a kocka ablakok keskenyebbek a Tündérablakoknál! Aki Tündérablakos méretre számít, annak kis csalódást okozhatnak megérkezéskor.

Egy téglalapon két kő van, mindegyik színből (lilás, sárgás, kékes, zöldes árnyalatok) két darab található a dobozban. A méretük 10x5x2.5 centi, méretre ugyan olyan impozánsak mint a Tündérablakok.

Fontos megemlíteni, hogy a Tündérablakkal ellentétben ezeknek az elemeknek van hátoldala, így nem süt át rajtuk a fény. Nem kell azonban megijednie a ragyogás iránt fogékonyaknak, szemet kápráztató fényjátékot kaphat bárki, akinek a tulajdonába kerül akár csak egy-egy elem és napfényre teszi.

Kétméteres köves út

Tíz centi hosszú egy elem, így a mi fél doboz köves elemeink összesen két métert tesznek ki.Elképesztő belegondolni, hogy ez tulajdonképpen egy négyméteres játék.

A mi készletünkbe bőven elég volt a fél doboz, de az idősebb gyerekeknek és a profi építőknek már lehetséges , hogy kevés, így meggondolandó a felezés. Ezek is szuperül kiegészítenek egy Grimms LSP-t vagy 1001-et , de önálló kis építményeket is készíthetünk belőle, akár a tündérablakokkal kombinálva. Lányos anyukáknak igazi álomépítő lehet, de biztos vagyok benne a fiúk is elcsodálkoznak rajta.

Up!
Verified by MonsterInsights