Bajo építőkocka

Nem meglepő módon Bajo és Jajeczko közös rendelésből jött az építőkocka. Aki behozza ezeket a márkákat, a gyárak helyi boltjaiban (Lengyelországban) vásárolja meg a termékeket és itthon adja oda a megrendelőnek. Ezt ezúton is köszönöm neki, a szervezés nem kis meló, és mindig adódhatnak gondok, amik megoldásig stresszesek. Na de! Szerintem ez a két lengyel fajátékos cég fenomenális!

A Bajo egy gyár, a Jajeczko egy kis családi műhely. De most beszéljünk a címadó játékról, a Bajo építőkockáról.

A kockaszettből több fajta van, itt most a building blocksról írok. Ebből is két típus létezik(igazából három, mert létezik zsákos kiszerelés is, de nem a webshopban), a 43 darabos és a 102 darabos kiszerelés. Mindkettőt megvásároltam, és ez nem véletlen. A nagyobbat még nem adtam át, csak fotózni bontottam ki, de igazán lenyűgözőnek tartom!

Korábban azt hittem, hogy ez a két szett csak darabszámra más. Nem is tévedhettem nagyobbat. A nagy kiszerelésű egészen új élményt nyújt a kicsihez képest. Vannak benne nagyobb elemek is, a színek pedig vibrálóbbak a kisebb kiszerelésűnél. Szeretem a hosszabb, fekete, lila és kék hasábokat, a nagyobb íves elemeket és a sima nagy téglalap és kocka alakokat. Lefotóztam a doboztetőt, ott láthatjuk hogy pontosan milyen formából hány darab van. Mondhatjuk, hogy nem árulnak zsákbamacskát.

A kockákról általában

Színes, sima, de nem csúszós a felületük. Matematikai pontossággal vágott elemek, egyszerűen mestermű minden darab. A színekkel kapcsolatban muszáj leírnom, szerintem gyöngyházszínű pigmenteket kevertek a festékbe, minden fénynél minden oldal kicsit más színű. Egyszerűen lenyűgöző! (Persze ez csak sejtés, semmilyen infóm nincs erről. )Utólag becsúsztathatunk, akár kiemelhetünk elemeket az építménybe, meg se kottyan neki, meg sem rezdül. Egymásra is tökéletesen lehet építeni, nyilván a fizika határain belül, de az egekig nyúlnának a tornyai.

Olyan érdekes, hogy ez a zöld mindenhol megtalálható. 🙂

Tulajdonságai(k)

  • Méret: minden elem 2 cm vastag
  • 43 db építő elem 16 különböző formában és 8 színben vagy 102 darab, 11 szín és 26 forma (ez utóbbit a doboztetőn számoltam össze, a többi rá van írva)
  • Biztonságos, károsanyag mentes felületkezelés
  • Javasolt 18 hónapos kortól
  • Gyártás helye: Lengyelország
  • Környezetbarát, újrahasznosítható csomagolás

Ahogy fentebb írtam, a kockák viszonylag kicsik, minden darabja 2 centiméter vastag, így könnyen belesimulnak a gyerekek kezébe. A 43 darabos ára 10-13 ezer forint között mozog, a 102 darabos ára 22-24 ezer forint között.

A 43 darabosat innen vettem 2020 májusában, az ára változatlan.

El fogom adni?

Lehet, hogy a kisebb szettnek új gazdát fogok keresni, de igazából maradhat is. Szeretem ezeket, meglátjuk, mit szól hozzájuk két év múlva a kisfiam, akkor lesz öt éves.

A Bajo katalógusát mindenképpen érdemes fellapozni!

A Bajó kockák remekül passzolnak a Grapatokhoz, olvasd el mit írtam róluk!

Up!
Verified by MonsterInsights