Asztali játékok a méhek világnapja alkalmából

A méhek világnapja alkalmából Emese összegyűjtötte azokat a méhes témájú asztali játékokat, amelyeket az elmúlt időben készítettek a gyerekekkel. A méhek megfigyelése érdekes téma a gyerekek számára, a mi felelősségünk, hogy játék közben azt is megtanulják, hogy nagyon kell vigyáznunk ezekre kicsi kincsekre.

Az olyan egyszerű tények, mint hogy hogyan gyűjtik a méhek a virágport, hogyan jön létre a méz, a gyerekek számára érdekes jelenség, amit könnyen bemutathatunk nekik. Az ismeretterjesztés persze akkor leghatékonyabb, ha játékokat készítünk a témában. Nézzük, milyen egyszerű játékok segítségével ismerhetik meg a gyerekek a ház körül is tevékenykedő méhek világát!

Készítsünk méhkaptárt a szorgos méheknek! 

Kézműves játék, ami a finommotorika készségek fejlesztését segíti elő. Néhány egyszerű hozzávaló segítségével rövid időn belül művészi kaptárokat alkothatunk.
Hozzávalók: Papír, festék, olló, buborékfólia. 

Ezt a játékot már a legkisebbek is élvezni fogják, nyugodtan lehet az ujjakat használni a festés során!

Méhecske papírgurigából

Hozzávaló: papír guriga, olló, ragasztó, színes papír, filctoll. 

Méhkaptár karton hulladékból! 

A képen látható társasjáték és méhecske a @wabisabipark foglalkoztatóból van. A DIY játék elkészítéséhez néhány egyszerű otthon is megtalálható eszköz szükséges: hulladék karton, papír guriga, olló, filctoll. 

Formára vágtunk egy karton darabot, majd ráragasztottuk a papír gurigákat. Egyszerű matematikai feladatokat írtam néhány papírra a 10-és számkörben, amit a szorgos méhek a megfelelő házikóba kell gyűjtsenek. Mi egy csipeszt használtunk a szállítás során, hogy ezzel is érdekesebb legyen a feladat, illetve színes rizst is készítettem, amibe elrejtettem a feladatokat. 

A színes rizs mindig jó ötlet! 

A szenzoros játékok legtöbbször a tevékenységeink alaprésze. Nem csak azért, mert a gyerekek imádják, de nagyon jól fejleszti az érzékszerveket. Ez a játék kisebb korosztálynak is nagyon tetszik, a számképek elsajátítását/tanulását gyakoroltuk, de a számegyeztetést és a mennyiségek gyakorlását is segíti. 

Kiegészítő lapok Flisat gyerekasztalhoz

Az utosló két képen felhasznált játékkal kapcsolatban hamarosan több információt is elárulok. Szívünknek kedves személyes projektünk része.

A végére pedig egy rövid könyvajánlót is hoztam! Három általunk nagyon kedvelt könyvek a témával kapcsolatban: 

  • Moira Butterfield- A méhek titkos élete
  • Várszegi Adél – Zümmögés erdőn-mezőn
  • Tereza Vostradovská – Egérke ​enciklopédiája

Mindhárom könyvet szívből ajánlom! 

Ha már olvastatok és játékot is készítettetek, akkor irány a természet! 

Jó megfigyelést és közös időtöltést kívánunk nektek! 🐝💛

Érdekelnek az asztali játékok? Irány a Fajáték ajánló asztali játékok rovata!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights