Remek segítség az adventi hangolódásra

December. Ebben a hónapban benne van a készülődés izgalma, a bensőségesség, az együtt töltött idő maximalizálásának akarása, az együtt készített apróságok, díszek tucatjai. Minden nap történhet valami, ami örök emlék lesz, igazi kincsek ezek a momentumok, nem csak a gyerekeknek, az egész családnak. A ráhangolódás azonban nem könnyű, szerencsére vannak, akik besegítenek. Megkérdeztem Cserkeszt, hogy számára miért fontos az adventi készülődés az ünnep megélése.

Számomra azért is fontos az adventi készülődés, hogy legyen időnk befelé fókuszálni, figyelni, hogy úgy igazán együtt tudjon lenni a család. Sokszor Nálunk is sajnos a hétköznapok pörgősek, rohanosak, és most különösen ebben az időszakban próbálok rajta tudatosan lassítani. A nagylányomnak az iskolában reggelente nyitott(szülők számára is) közös adventi éneklés van, amiben közösen részt veszünk a testvérével együtt, ez is egy nagyon jó alkalom az együtt töltött időre. Szeretném ha nem csak azt várnák, hogy mi lesz a karácsonyfa alatt, hanem, hogy süsünk együtt sütit vagy díszítsük ki a lakást, vagy bármi olyan időtöltés ami a lelkünkbe melegséget hoz, azáltal, hogy emlékeket adjunk egymásnak, illetve, hogy a pillanatot megtudjuk élni.

Ezért is szerettem volna idén valami olyan tartalmat létrehozni a Cserkeszen, ami megmozgatja a felnőtteket-gyermekeket egyaránt. S így lett a 24 emlék- 24 dísz Adventi készülődés, ami tartalmaz egy letölthető, nyomtatható adventi emlék kártyát, ami minden nap valami új cselekedet vagy feladatot ad, a szülőknek is, mert van bizony ami picit több előkészületet igényel, például a nappaliban építsünk bunkert és vacsorázzunk ott, de vegyesen tartalmaz mindent, nem mindegyik csak cselekedet, több olyan van benne, hogy meséljünk el a gyermekkorunkból egy szép történetet, ami a szívünkhöz közel áll így karácsony táján.

Ezt kiegészítve, minden nap közösen elkészítünk egy karácsonyfadíszt, ami könnyen, otthon megtalálható vagy egyszerűen beszerezhető alapanyagokat igényel.

Makk sapkából és só liszt gyurmából kicsi gombák készülnek a karácsonyfára. 🍄🍄🍄 Szükségünk lesz makk sapkára, piros és fehér festékre, ecsetre
Só liszt gyurmához: 2 bögre finomliszt, 1 bögre apró szemcséjű só, 3/4 bögre víz

Keverjük össze a gyurma alapjait, a mai nap picire lesz szükségünk a gombácskákhoz, de a maradék só-liszt gyurmát rakjuk el holnapra, mert szükségünk lesz rá. 🙂Formázzunk meg a Gombáknak a tönk részét. Majd fessük le pirossal a makk sapkát és száradás után fehérrel pöttyözzük be. Száradás után ragasszuk össze, készítsünk neki egy kis akasztót is. 🍄

A díszek között van amit varrni, festeni, ragasztani, rajzolni kell, próbáltam minél vegyesebben összeállítani, hogy mindenki megtudja találni a szívéhez közel állót.

Ami a másik nagyon fontos dolog, hogy a ráhangolódás sosem lehet kötelező. Érezzük meg, hogy mi kell a gyermekünknek és nekünk, akár egy-egy napra is lehet csatlakozni. Mindenkinek kívánom, hogy találja meg azt a sok szeretetet és hálát ami bennünk és gyermekeinkben lakozik, és csak gabalyodjunk össze egy ölelésre.

További adventi tippekért irány a Cserkesz Facebook oldala!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights