2021-es felfedezettjeim

Szubjektív képes cikkajánló következik, amolyan 2021-es felfedezéseim jelleggel. A sorrend nem számít, fókuszban az újdonság varázsa.


Manufa – Traktorok és pótkocsik

Mérhetetlenül hálás vagyok a Tiboréknak, és nem csak azért, mert ők voltak a Fajáték ajánló első interjúalanyai, hanem mert olyan játékokat készítenek, amikkel rengeteg gyerek és azok gyerekei is határtalan boldogsággal tudnak játszani. Ömlengős vagyok tudom, de akinek van Manufa járműve az pontosan tudja, hogy miről beszélek. A járműveikről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: formásak, szépek, jó a tapintásuk, úgy suhannak mint Fittpaldi és nagyon kézreállóak. A kedvenceim az utánfutók, de kiemelhetném bármelyik masinát. A Manufával készített interjút itt olvashatjátok, a járművek ajánlóját pedig itt.


Laboratorio di Kontár Veronika – Monyók

Ha valaki nem pegdollos alkat de szereti a mukikat, akkor a Monyók abszolút tökéletes választások. Tényleg olyanok, mintha Kontár Veronika keze művei éppen az erdőből léptek volna ki. Mindegyik tökéletes. Egész manóvárosnyi féle Monyó készült már, ajánlom őket a figyelmedbe! Ha szeretnéd jobban megismerni a Monyókat és a készítőjüket, olvasd el a Laboratorio di Kontár Veronikáva készült interjút. Ha érdekel, hogy milyen szuper manólakok és kastélyok készülnek a műhelyben, ide kattints!


Fózi – Kakas és tyúk

Nagyon szeretem Fózi munkáit, minden állat pont ilyen békebeli, kedves és szépen festett, mint a képen szereplő tyúk család. A racka juh, a szamár, az apró állatok és a nagyobbak is nagyon eltaláltak, egyszerűen tökéletesek! A Fózi-Folt Kézműhellyel készült készült interjút itt olvashatod.


Gnezdo – Gombák


A Gnezdo gombái mesébe illőek. Annyira egyediek az orosz manufaktúra sziklái, repülői és még a pegdollok is (pedig ezek nem nagyon érdekelnek) amik mellett egyszerűen nem lehet elmenni. Ezek a gombák egyszerűen ámulatba ejtően varázslatosak! Ha szeretnéd kicsit jobban megismerni a Gnezdót, olvasd el a képbemutatós ismerkedős cikkünket!


ADP – Indiánok

Ha jól emlékszem katalógusban sem lehetett látni őket, mégis sikerült egy nagyobb megrendelésben beszerezni a csapatot. Én azonnal beléjük szerettem, a kenus csoport is zseniális. Sajnos nekünk nincs, de ha lesz rá mód, mindenképpen beszerzek pár figurát. Ha szeretnél jobban megismerkedni a francia Ateliers des Peupliers (ADP) történetével és a figuráikkal, a giga rendelésről szóló bejegyzésre kattintva megteheted.



Lissner – Tapírok

Volt néhány figura az évben, amit nagyon szerettem volna beszerezni. A német Lissner manufaktúra tapírjai ilyenek voltak. Meglátni és megszeretni, egy pillanat volt csupán.:) Na meg viszonylag ritkán találkozunk tapírokkal (Nyíregyházán élnek páran) és szerettem volna, ha a megszokottól eltérő állatot is megismerünk itthon. Ha érdekelnek a beszerzés körülményei és a Lissner figurái, nézd meg a videós ajánlónkat!




Green Taiga – hiéna

A Lissner utáni vágyam a Green Taiga hiénája lett, annyira hiányzott a fafigura csapatból, hogy nem tudtam ellenállni és elkezdtem egy közös megrendelés szervezését. Na jó, nem én, megkértem Juditot, hogy segítsen. Kiderült, hogy mások fantáziáját is piszkálja az orosz gyártó, így végül sikerült egy 1400 eurós rendelést leadnunk. A hatalmas rendelés ezzel a kis figurával kezdődött. Ha a Green Taiga figurák videós bemutatója érdekel ide kattints, ha inkább képeket nézegetnél ide.


Ostheimer – Farmer

Imádjuk a hasas pasat, annyira kifejező és kedves, hogy mindenhol ott kell lennie. 😀


Diófa Műhely – Gólya


Minden ezzel a gólyával kezdődött, miatta lettem „fafigura gyűjtő.” A mai napig imádom a festését, a sítlusát, olyan jól eltalált és annyira igéző, de nem? Nem vagyok egy nagy madaras, de ez a gólya komolyan lenyűgöz. A kedvenc madaramat a Diófa Műhely készítette, a velük készült interjút itt olvashatjátok.


Yalik – Rozmár

Az év felfedezettje számomra a Yalik orosz családi manufaktúra, elképesztő megoldásaik vannak. Egyediek, mások, idegenek és művésziek. Márciusra várok egy nagyobb csomagot, szerintem addigra már több mint fél éve adtam le a rendelést. Megéri, csinálják csak szépen lassan, meglátszik a munkáikon. Na, itt ez a pufi pofa, aki olyan, mint egy kis marcipán bonbon, imádom a kis hájredőit is! Szerencsére Nati a Yalikos kapcsolattartónk aki szettekre bontva több videót is készített a manufaktúra figuráiról. A videókat szépen sorban itt lehet megnézni.



Wooden Tale – Szivárvány

Én már csak Grimm’sverőnek hívom a Wooden Tale szivárványát, és tudom, hogy rémesen túlzó, de nekünk annyival jobban bejött a kis hét íves cukiság, hogy eladtam a nagy 12 íves Grimm’st. Nem volt értelme megtartani. Csak én rakosgattam, és őszintén bevallom, nem bírtam hogy ennyire harsány a színe. A két szivárvány teljesen más, a kicsi mégis szerethetőbb. A kisfiam azonnal kezelésbe vette, mert játszhatóbb volt számára. A Wooden Tale családdal készített interjút itt olvashatod, ha kifejezetten a szivárvány érdekel, ide kattints.


Bauspiel – Tündérablak

Mekkora sláger volt a Bauspiel nyáron! Érthető, egyszerűen zseniálisak, nem csak az ablakok, nem csak az akrill betétek és kockák, de minden termékük annyira profi! Megfogod, megillatozod és nem tudsz betelni velük. Kriszta volt az elsőszámú Bauspiel fun, minden cikk ami az oldalon a Bauspielről szólt, ő írt. A Bauspiellel sikerült egy mini interjút is készíteni, olvassátok el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Up!
Verified by MonsterInsights